Onder & nachtmode

Ondermode
ZorgVrij biedt een oplossing voor mensen waarbij het aan- en uitkleden erg lastig is. Speciaal ondergoed heeft talloze voordelen. Dankzij subtiele aanpassingen wordt de zelfstandigheid gestimuleerd en geoptimaliseerd. Mensen zullen zich hierdoor zelf langer kunnen blijven aankleden. Dit betekent ook minimale inspanning tijdens het aan- en uitkleden. Een uitkomst voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. Een aantal voorbeelden uit het assortiment van aangepast ondergoed:
*Dames- en herenhemden met drukknopen op de schouders en optie tot een rits aan de linker flank. De drukknopen kunnen gemakkelijk worden losgemaakten dankzij de rits kan het hemd in zijn geheel worden opengelegd.
*BH met drukknopen aan de voorzijde. Hierdoor kan een vrouw nog lang zelfstandig haar eigen BH blijven aandoen.
*Onderbroek met drukkers aan de voorzijde en bij het kruis. Iemand kan op deze manier gemakkelijk worden verschoond en ook wanneer iemand zelf moeite heeft met het aantrekken van een gewone slip, kan deze slip een uitkomst bieden.

Nachthemden
Comfort is belangrijk gedurende de nacht. Het aankleden van mensen in bed, die lichamelijk beperkt zijn of zich moeilijk kunnen bewegen in bed, blijft een lastig aspect. Een gewone nachtjapon of pyjama aantrekken kan dan erg belastend zijn voor de zorgvrager. ZorgVrij heeft hier een uitstekende oplossing voor. Een nachthemd dat aan de achterkant open is, dus volgens het principe van een ziekenhuisjasje. Er zijn hierbij twee verschillende opties, ten eerste een nachthemd met een overslag aan de achterkant. Hierdoor kan het hemd gemakkelijk omhoog kan worden geschoven. Dit kan prettig zijn bij mensen die verschoond moeten worden. Zij hoeven dan niet helemaal hun billen en bekken op te tillen. De andere optie is een sluiting aan de achterzijde met drukknopen. Door de drukknopen los te maken kan de nachtjapon in zijn geheel over iemand heen worden gelegd. Comfortabel en gebruiksvriendelijk voor mensen die passief of moeilijk aan te kleden zijn.

externalId=zorgvrij-plein-2.2.3&filter[tag]=plein&filter[active]=1
Gedragsproblemen
Persoonlijk advies
GEDIPLOMEERD EN GESPECIALISEERD
Compleet assortiment
MEDISCHE KWALITEITEN
Betrokken medewerkers

Nieuws & Blogs

Hieronder vindt u een overzicht van de blogs en nieuwsberichten van ZorgVrij
1e9cb52f-3a78-4c55-b17a-04bc018c5ea9,02b0fe0a-6541-4bc9-abda-b380fb0bcd3e,60c704b8-ab03-4f19-b80d-a457a87a61e1

Verpleegdeken

De verpleegdeken is een soort hoeslaken. Het is een vorm van fixatie, maar in geringe mate. Het is een matras omsluitende hoes die overloopt in een jasje. De gebruiker ligt onder het hoeslaken, heeft redelijke bewegingsvrijheid, maar kan er niet uit. De verpleegdeken voorkomt blootliggen, uit bed vallen, krabben, het stuk trekken van incontinentiemateriaal en ongewenst uit bed gaan. Geschikt voor onrustige slapers en personen met een geestelijke beperking. Vanaf de halsopening tot aan het eind van het matras loopt een lange rits. De gebruiker heeft de handen vrij via armsgaten, maar kan zichzelf niet bevrijden. De rits loopt namelijk vanaf de hals door tot aan het voeteinde van het bed. Ritsen op de schouder vergemakkelijken het uit bed halen en in bed leggen.

Een goede balans tussen bescherming en behoud van bewegingsvrijheid. Het is een vriendelijke vorm van fixeren van onrustige cliënten, patiënten en bewoners. Het biedt veiligheid, want het voorkomt uit bed vallen, kapot trekken van nachtkleding en zelfverwonding. Daarnaast werkt het preventief op het vlak van hygiëne. Incontinentie materiaal kan op deze manier niet stuk worden getrokken. Het voorkomt bloot liggen en er is geen mogelijkheid om te plukken en smeren. De gebruiker ligt prettig onder het dekbed van zacht badstof.

Meeste bestelde onder- & nachtmode

Hieronder vindt u de meest bestelde onder- & nachtmode bij ZorgVrij
externalId=zorgvrij-plein-7.1.1.1.1&filter[tags]=homepage&filter[active]=1