De hansop: tegen het onbedoeld uittrekken van kleding - Zorgvrij

Nieuws & Blogs


16.aug.2018

De hansop: tegen het onbedoeld uittrekken van kleding

Het onbedoeld uittrekken van (nacht)kleding is voor u geen onbekend probleem, wanneer u bijvoorbeeld de zorg draagt voor een dementerend familielid, in een zorginstelling werkt of een kind heeft met gedragsproblemen. Wanneer u zorgt voor iemand met incontinentieproblemen, komt daar nog eens bij dat incontinentiemateriaal vaak ‘s nachts of gedurende de dag wordt uitgetrokken door de zorgvrager. Met als gevolg dat de zorgvrager gaat smeren met ontlasting.

De hansop is dé oplossing voor zorgvragers die onbedoeld (nacht)kleding of incontinentiemateriaal uittrekken.

Wat is een hansop?

Een hansop is een kledingstuk dat bestaat uit één geheel en is bedoeld voor mensen die onbedoeld hun kleding of incontinentiemateriaal uittrekken. Er zijn verschillende modellen, maten en dessins voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast beschikken alle hansops over extra ruimte voor eventueel incontinentiemateriaal. De hansop is de ideale vervanger voor nachtkleding, voor zowel zorgvrager als zorgverlener:

  • Voordelen zorgverlener: dankzij de rits op de achterkant en/of de rits aan de broekspijp is het voor de zorgverlener makkelijker om kleding uit te trekken en incontinentiemateriaal te wisselen;
  • Voordelen zorgvrager: voor de zorgvrager is het juist lastiger om de kleding uit te trekken, doordat de hansop uit één stuk bestaat. De zorgvrager kan niet bij de rits op de achterkant van de hansop.

Hansop oplossing voor de nacht

Mensen met dementie hebben vaak last van nachtelijke onrust, doordat hun slaap-waakritme verstoord is geraakt. Het hersengebied dat hen normaal vertelt dat het dag of nacht is, is aangetast, waardoor ze ‘s nachts vaak wakker worden. Het is voor hen erg lastig om weer in slaap te komen, zeker wanneer ze wakker worden met de overtuiging dat het dag is. Tijdens deze nachtelijke onrust plukken of friemelen dementerende mensen aan hun kleding, trekken deze uit of verwijderen het incontinentiemateriaal. Met een hansop kan dit gedrag voorkomen worden.

Voor wie is een hansop?

De hansop is niet alleen geschikt voor dementerende mensen of mensen met Alzheimer, de hansop biedt ook de oplossing voor onrustige slapers of mensen met gedragsproblemen. Volwassenen en kinderen met of zonder incontinentieproblemen gebruiken, uit onze ervaring, ook een hansop.

De hansop kan niet alleen ‘s nachts, maar ook overdag de uitkomst bieden, wanneer bepaald gedrag zich gedurende de dag voordoet.

Verschillende soorten hansops

In de webshop van ZorgVrijKleding vindt u diverse soorten hansops voor dames, heren en kinderen:

  • Materialen: jersey, tricot (beide 100% katoen) of badstof (80% katoen, 20% polyester)
  • Modellen: korte of lange mouw, korte of lange broekspijp (met of zonder voetjes)
  • Rits: rits op de rug en/of langs de pijpen
  • Dessins: diverse kleuren en prints
  • Maten: Kindermaten (maat 128 t/m 176) en volwassen maten (maat S tot XXXL)
  • Prijzen: variërend van €42,95 tot €70,95

Meer informatie over aangepaste kleding

Wilt u meer informatie over onze hansops of andere aangepaste kleding? Neem contact op met ZorgVrijKleding voor al uw vragen en informatie.

Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-news-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1