Anti Scheur Zorgkleding - Zorgvrij

Anti-scheurbody

Wat is een anti-scheurbody?

Een anti-scheurbody, ook wel scheurpak genoemd, is een kledingstuk dat bestaat uit één geheel. Doordat het één geheel is, kan er niet geplukt of gefriemeld worden aan ondergoed en incontinentiemateriaal. De body is gemaakt van een sterke stof, bestaande uit katoen en polyester, die uitermate moeilijk kapot te scheuren is. De naden zijn van binnenuit verstevigd. Alle scheurpakken hebben een ritssluiting op de rug, zodat deze niet gemakkelijk geopend kan worden door de drager. Kortom: sterk en kwalitatief goed materiaal dat moeilijk kapot te krijgen is.

Voor wie is de anti-scheurbody bedoeld?

Deze scheurpakken zijn bedoeld voor mensen met gedragsproblemen zoals:

  • scheurgedrag;
  • automutilatie (zelfverwonding);
  • te pas en te onpas uitkleden;
  • agressief plukgedrag.
Dit gedrag kan alleen worden voorkomen met kleding bestaande uit sterk materiaal. Met aangepaste kleding blijft iemand niet beperkt in zijn of haar bewegingsvrijheid, de kleding zorgt er alleen voor dat het dwangmatige gedrag niet meer kan plaatsvinden.

Verschillende soorten anti-scheurbody’s

De anti-scheurbody’s zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende modellen. Er kan gekozen worden voor: lange, korte of geen mouwen en lange of korte pijpen. Alle hansops zijn voorzien van een ritssluiting op de rug. De sluiting is afgesloten met een drukknoop of ringen voor een Zweeds slotje. Het slotje wordt niet meegeleverd.

Naast de anti-scheurbody’s biedt ZorgVrij ook andere anti-scheurproducten aan. Informatie hierover vindt u verderop deze pagina.
externalId=zorgvrij-plein-2.2.3&filter[tag]=plein&filter[active]=1
Gedragsproblemen
Persoonlijk advies
GEDIPLOMEERD EN GESPECIALISEERD
Compleet assortiment
MEDISCHE KWALITEITEN
Betrokken medewerkers

Nieuws & Blogs

Hieronder vindt u een overzicht van de blogs en nieuwsberichten door ZorgVrij
1e9cb52f-3a78-4c55-b17a-04bc018c5ea9,02b0fe0a-6541-4bc9-abda-b380fb0bcd3e,60c704b8-ab03-4f19-b80d-a457a87a61e1

Anti-scheur producten

De anti-scheurproducten zijn bedoeld voor personen die scheurgedrag vertonen. Scheurgedrag komt voor in de psychiatrie, het gevangeniswezen en in de ouderenzorg. De producten zijn gemaakt van ijzersterk materiaal met brandvertragende eigenschappen en waar nodig verstevigd met sterk Trevira CS garen. Onder onze anti-scheurproducten vallen: een anti-scheur kussen, deken, laken, hemd, hesje en bermuda.

Meest bestelde anti-scheur producten

Hieronder vindt u de meest bestelde anti-scheur producten bij ZorgVrij
externalId=zorgvrij-plein-7.1.1.1.1&filter[tags]=homepage&filter[active]=1