Dameskleding

Aangepaste dameskleding maakt het mogelijk dat mensen in een rolstoel, bedlegerige mensen of mensen met een andere lichamelijke beperking, weer comfortabel aan- en uitgekleed kunnen worden.

Gemakkelijk aankleden

De aangepaste dameskleding ziet er op het eerste gezicht uit als gewone kleding, maar is zo samengesteld en voorzien van speciale sluitingen, dat kleedhandelingen vergemakkelijkt worden. Veel van de aangepaste kleding is ontworpen volgens het principe van een ziekenhuisjasje. Dat wil zeggen dat de kleding langs de voorkant aangetrokken kan worden. Op deze manier hoeft iemand zich minder te draaien en hoeft de kleding niet over het hoofd aangetrokken te worden.

Daarnaast is een deel van de kleding speciaal ontworpen voor mensen die langdurig in een zittende houding verkeren. Als je zit, kom je aan de achterkant vaak stof te kort en houd je aan de voorkant stof over. Wij zorgen er bij onze aangepaste kleding voor dat dit niet het geval is.

Voor wie is de aangepaste kleding bedoeld?


In Nederland zijn er veel mensen die in een rolstoel zitten en nóg meer mensen die om andere lichamelijke redenen problemen of pijn ervaren bij het aan- en uitkleden.

Pijn bij het aankleden wordt veroorzaakt door:
  • bewegingsbeperkingen;
  • psychische weerstand (angst);
  • te strakke en/of niet rekbare kleding.
De dagelijkse verzorging is daardoor vaak te inspannend voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener.

Bekendheid aangepaste kleding

De bekendheid en kennis over deze aangepaste kleding is vaak nog gering, maar wordt steeds belangrijker en bekender onder ergotherapeuten en zorgverleners die werken volgens het PDL-systeem.

PDL staat voor Passiviteiten Dagelijks Leven. Dit is een methode bestaande uit een complex van handelingen, voorzieningen en maatregelen die bijdragen aan optimale begeleiding, verzorging of verpleging van ‘passieve’ patiënten. ZorgVrij laat u graag kennis maken met aangepaste kleding: een verrijking voor zowel de zorgvrager als zorgverlener.
externalId=zorgvrij-plein-2.2.3&filter[tag]=plein&filter[active]=1
Gedragsproblemen
Persoonlijk advies
GEDIPLOMEERD EN GESPECIALISEERD
Compleet assortiment
MEDISCHE KWALITEITEN
Betrokken medewerkers

Nieuws & Blogs

Hieronder vindt u een overzicht van de blogs en nieuwsberichten van ZorgVrij
1e9cb52f-3a78-4c55-b17a-04bc018c5ea9,02b0fe0a-6541-4bc9-abda-b380fb0bcd3e,60c704b8-ab03-4f19-b80d-a457a87a61e1

Poncho's en rolstoeljassen

De poncho’s van ZorgVrij zijn lekker warm en bijzonder snel aan te kleden door over het hoofd heet te trekken. Gemakkelijk wanneer je als rolstoelgebruiker naar buiten gaat of gewoon comfortabel om binnenshuis te dragen. De poncho's hebben voldoende ruimte rondom de hals en zijn van uitstekende kwaliteit. Er kan worden gekozen voor een poncho met of zonder mouwen. Verkrijgbaar in een groot aantal diverse kleuren en uitvoeringen.

Comfortabel, functioneel en doordacht. Dat zijn de zorgjassen van ZorgVrij. Deze jassen zijn op maat gemaakt voor rolstoelgebruikers. De functionaliteit zit in de achterkant van de aangepaste rolstoeljas. Deze is met behulp van een klittenbandsluiting in zijn geheel te openen. Hierdoor kan de jas gemakkelijk langs de voorkant worden aangekleed. Comfortabel kunnen zo de armen één voor één erin worden geschoven. Mensen die minder mobiel zijn kunnen met deze rolstoeljas comfortabel en binnen enkele minuten worden aan- en uitgekleed. De rolstoeljassen zijn in vele verschillende maten, kleuren en opties beschikbaar.

Meest bestelde producten

Hieronder vindt u de meest bestelde dameskleding bij ZorgVrij
externalId=zorgvrij-plein-7.1.1.1.1&filter[tags]=homepage&filter[active]=1