Gedragsproblemen kleding - antischeurpak - Zorgvrij

Gedragsproblemen

Waarom biedt aangepaste kleding uitkomst voor mensen met dementie?
Bij dementie is de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. Vaak treden er veranderingen op in karakter en gedrag; de ziekte kan er voor zorgen dat iemand ongewenst obsessief gedrag gaat vertonen. U kunt daarbij denken aan te pas en te onpas uitkleden, plukgedrag aan ondergoed en incontinentiemateriaal en smeergedrag. Dit gedrag is voor zowel de familie als voor zorgverleners erg vervelend en vereist daarom aangepaste kleding. Deze kleding zorgt er dan voor dat iemand niet de kans krijgt om te plukken en te smeren. De kleding is speciaal ontworpen zodat ook incontinentie materiaal beter tot zijn recht komt. Met aangepaste kleding blijft iemand gewoon vrij en wordt je dus niet beperkt in je bewegingsvrijheid. De kleding zorgt er alleen voor dat dwangmatig gedrag niet meer kan plaatsvinden.

Verschillende kledingstukken kunnen uitkomst bieden voor mensen met dementie. Met name body’s, hansops en scheurpakken kunnen een verrijking zijn. Een body is ondergoed dat bestaat uit één geheel. U kunt het vergelijken met een romper, maar dan speciaal ontworpen voor volwassenen. Incontinentiemateriaal blijft hierbij beter op zijn plek zetten, het maakt het makkelijker om iemand te verschonen en het wordt met een body moeilijker om nog te kunnen plukken aan incontinentiemateriaal. Een hansop of plukpak bestaat ook uit één geheel en wordt voornamelijk als pyjama gebruikt gedurende de nacht. Voor overdag bestaat er de combi hansop, met het uiterlijk van gewone kleding, maar ook bestaande uit één geheel. Een scheurpak heeft het zelfde ontwerp, maar dan van sterker materiaal wat uitermate moeilijk kapot te scheuren is. Alle kledingstukken zijn er in verschillende uitvoeringen. Hierdoor is er altijd een oplossing mogelijk, voor welk probleem dan ook.

Waarom biedt aangepaste kleding uitkomst voor mensen met het syndroom van Down?
Sommige kinderen en volwassenen met het syndroom van Down kunnen soms ongewenst obsessief gedrag vertonen. Zij kunnen dan niet van hun lichaam, ondergoed of incontinentie materiaal afblijven. In dit geval kan aangepaste kleding een uitkomst zijn. De kleding zorgt er dan voor dat iemand niet de kans krijgt om te plukken en te smeren. De kleding is speciaal ontworpen zodat ook eventueel incontinentie materiaal beter tot zijn recht komt. Met aangepaste kleding blijft iemand gewoon vrij en wordt je dus niet beperkt in je bewegingsvrijheid. De kleding zorgt er alleen voor dat dwangmatig gedrag niet meer kan plaatsvinden.

Verschillende kledingstukken kunnen uitkomst bieden voor mensen met het Downsyndroom. Met name body's, hansops en scheurpakken kunnen een verrijking zijn. Een body is ondergoed wat bestaat uit één geheel. U kunt het vergelijken met een romper, maar dan speciaal ontworpen voor kinderen en volwassenen. Incontinentiemateriaal blijft hierbij beter op zijn plek zetten, het maakt het makkelijker om iemand te verschonen en het wordt met een body moeilijker om nog te kunnen plukken aan incontinentiemateriaal. Een hansop of plukpak bestaat ook uit één geheel en wordt voornamelijk als pyjama gebruikt gedurende de nacht. Een scheurpak heeft het zelfde ontwerp, maar dan van sterker materiaal wat uitermate moeilijk kapot te scheuren is. Alle kledingstukken zijn er in verschillende uitvoeringen. Hierdoor is er altijd een oplossing mogelijk, voor welk probleem dan ook.

Waarom biedt aangepaste kleding uitkomst voor mensen in de psychiatrie?
Binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) bevinden zich verschillende cliënten met psychische aandoeningen. Aandoeningen die ervoor kunnen zorgen dat mensen hun gedrag niet in de hand hebben. Ook mensen met een verstandelijke beperking vallen onder de GGZ. Mensen met gedragsstoornissen kunnen ongewenst obsessief gedrag vertonen. Met name binnen de acute opname afdelingen zijn er vaak mensen die hun kleding kapot scheuren. Daarnaast komt gedra als te pas en te onpas uitkleden, plukgedrag en smeergedrag veelvuldig voor. Aangepaste kleding zorgt er voor dat iemand niet de kans krijgt om te plukken, smeren of de kleding kapot te trekken. Met aangepaste kleding blijft iemand gewoon vrij en wordt je dus niet beperkt in je bewegingsvrijheid. De kleding zorgt er alleen voor dat dwangmatig gedrag niet meer kan plaatsvinden.

Verschillende kledingstukken kunnen uitkomst bieden voor mensen met dit gedrag. Met name body's, hansops en scheurpakken kunnen een verrijking zijn. Een body is ondergoed wat bestaat uit één geheel. U kunt het vergelijken met een romper, maar dan speciaal ontworpen voor volwassenen. Incontinentiemateriaal blijft hierbij beter op zijn plek zetten, het maakt het makkelijker om iemand te verschonen en het wordt met een body moeilijker om nog te kunnen plukken aan incontinentiemateriaal. Een hansop of plukpak bestaat ook uit één geheel en wordt voornamelijk als pyjama gebruikt gedurende de nacht. Een scheurpak heeft het zelfde ontwerp, maar dan van sterker materiaal wat uitermate moeilijk kapot te scheuren is. Naast scheurpakken biedt ZorgVrij een anti-scheur kussen, deken, laken, hemd, hesje en bermuda. Hierdoor is er altijd een oplossing mogelijk, voor welk probleem dan ook.
externalId=zorgvrij-plein-2.2.3&filter[tag]=plein&filter[active]=1
Gedragsproblemen
Persoonlijk advies
GEDIPLOMEERD EN GESPECIALISEERD
Compleet assortiment
MEDISCHE KWALITEITEN
Betrokken medewerkers

Nieuws & Blogs

Hieronder vindt u een overzicht van de blogs en nieuwsberichten van ZorgVrij
02b0fe0a-6541-4bc9-abda-b380fb0bcd3e,60c704b8-ab03-4f19-b80d-a457a87a61e1,2433336c-3ce9-4b5e-91cd-4c5d12324450

Producten gerelateerd aan gedragsproblemen

Hansops:

Kleding bestaande uit één geheel, geschikt voor ’s nachts én overdag. Voorkomt pluk en smeergedrag.

Bekijk producten

Body's:

Ondergoed bestaande uit één geheel. Voorkomt pluk en smeergedrag.

Bekijk producten

Anti-scheur producten

Diverse producten en kleding gemaakt van zeer sterk materiaal. Geschikt voor mensen met scheurgedrag.

Bekijk producten

Meest bestelde producten

Hieronder vindt u de meest bestelde producten gericht op gedragsproblemen bij ZorgVrij
externalId=zorgvrij-plein-7.1.1.1.1&filter[tags]=homepage&filter[active]=1