Hansops

Wat is een hansop?


Een hansop, ook wel plukpak of smeerpak genoemd, is een kledingstuk dat bestaat uit één geheel. Doordat het één geheel is, kan er niet geplukt of gefriemeld worden aan ondergoed en incontinentiemateriaal. Alle hansops hebben een ritssluiting op de rug, zodat de hansop niet gemakkelijk door de drager geopend kan worden. De elastieken band rond de buik zorgt voor een degelijke pyjama look.

Voor wie is de hansop bedoeld?

Als mensen ouder worden, kunnen zich problemen voordoen zoals incontinentie en/of motorische onrust. Met name bij mensen met dementie zijn dit veel voorkomende problemen. Met behulp van onze hansops kan de verzorging van deze mensen aanzienlijk vereenvoudigd worden. De hansop is ideaal voor onrustige slapers en mensen die ongewild hun kleding of incontinentiemateriaal uittrekken. Ook voor volwassenen én kinderen met gedragsproblemen zijn deze hansops een uitkomst.

Verschillende soorten hansops

De hansops zijn beschikbaar in verschillende stoffen en modellen. Er kan gekozen worden voor vier verschillende stoffen:
  • jersey;
  • tricot;
  • badstof;
  • dessin.
De dunste en luchtigste stof in het assortiment is de jersey. Een iets dikkere stof is tricot en de warmste hansop is die van badstof. De dessin hansop is een stof van gemiddelde dikte met een mooie print. Qua model kan er gekozen worden voor lange of korte mouwen en lange of korte pijpen.

Ook zijn er een aantal hansops met voetjes voor extra warmte en comfort. Een hansop kan alleen een ritssluiting op de rug of een ritssluiting op de rug én in het kruis hebben. Deze rits in het kruis is bedoeld om incontinentiemateriaal gemakkelijk te vervangen. Nieuw in ons assortiment zijn de combi hansops, speciaal voor overdag. Kortom: de hansop is een functioneel en doordacht kledingstuk dat ideaal is voor de nacht, maar kan ook een uitkomst bieden wanneer bepaald gedrag zich de hele dag voordoet.

Verderop deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten hansops.
externalId=zorgvrij-plein-2.2.3&filter[tag]=plein&filter[active]=1
Gedragsproblemen
Persoonlijk advies
GEDIPLOMEERD EN GESPECIALISEERD
Compleet assortiment
MEDISCHE KWALITEITEN
Betrokken medewerkers

Nieuws & Blogs

Hieronder vindt u een overzicht van de blogs en nieuwsberichten van ZorgVrij
0977d683-0d1e-4fe9-af40-36007b048e4b,dbd62d76-180f-4f7d-ad9e-b18518a87aa8,0571cce4-754b-44b8-a32f-589dc0c84aed,02b0fe0a-6541-4bc9-abda-b380fb0bcd3e,60c704b8-ab03-4f19-b80d-a457a87a61e1,2433336c-3ce9-4b5e-91cd-4c5d12324450

NIEUW: combi hansop geschikt voor overdag

De combi hansop is een hansop voor dames en heren geschikt om overdag te dragen. De combi hansop is één geheel met de optiek van een polo en pantalon voor heren en een blouse en pantalon voor dames. De combi hansop is speciaal ontworpen voor mensen die incontinent zijn en ook overdag niet van hun inco-materiaal kunnen afblijven of voor diegenen die zich te pas en onpas ontkleden. De combi hansop wordt gesloten door een ritssluiting op de rug. Deze ritssluiting loopt door tot in de nek en zorgt niet voor ongemak.

Meest bestelde producten

Hieronder vindt u de meest bestelde hansops bij ZorgVrij
externalId=zorgvrij-plein-7.1.1.1.1&filter[tags]=homepage&filter[active]=1